Cardul de sanatate nu se activeaza la bancomat

CARDUL DE SANATATE CNAS BLOCAT IN BANCOMATE

carduri-de-sanatateCardul de sanatate CNAS este un proiect de interes national care are ca scop principal transparentizarea si eficientizarea fondurilor utilizate in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Cardul national de sanatate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS. El va deveni instrumentul de confirmare a prestarii  tuturor serviciilor din sistem (PIAS).

Si daca tot le avem, nu sunt pentru bagat in bancomate? Doar de asta sunt carduri, nu?

Romanii au incercat sa isi activeze cardurile de sanatate in bancomatele bancilor. Primul instinct cand primesti un card nou este sa il golesti, asa ca asta au incercat romanii cu aceste carduri de sanatate. Altii au incercat sa plateasca cu ele la magazine. Altii s-au prezentat cu cardul de sanatate la magazine pentru a primii obiecte gratuit, in baza acestuia.

Astfel de cazuri par sa se inmulteasca, ceea ce nu stim exact daca e de ras sau de plans. Totusi putem sa le gasim o scuza, micuta totusi: cardurile de sanatate se aseamana cu cardurile bancare.

Cardurile de sanatate nu sunt in formatul celor bancare, asadar nu se vor potrivi in bancomate sau nu vor fi acceptate.

Activarea cardului de sanatate se va face la orice furnizor de servicii medicale (cabinet de medicina primara, spital, ambulatoriu, laborator) la care asiguratul va apela prima data dupa primirea cardului. Nu este necesar ca asiguratul sa mearga special la medic pentru activarea cardului.

Operatiunea de activare dureaza maxim 30 de secunde si consta in inlocuirea codului pin initial al cardului (000) cu un cod pin din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie sa il divulge. Codul pin ramâne in proprietatea asiguratului, la fel ca si cel de la cardul bancar.

Pentru detalii accesati pagina oficiala CNAS.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *