Alegerile locale 2016: Romanii nu ies la vot de buna voie. dar ies in strada atunci cand sunt „invitati”

Alegerile locale din 2016 ne confirma cat de interesati sunt cetatenii fiecarui oras de cei care ii vor reprezenta pe plan local. 

Romanii par sa iasa in strada doar atunci cand sunt „invitati” si nu din propria lor vointa. (dovada stau iesirele si protestele romanilor din ultima perioada)

Alegeri locale 2016

In aceste zile era un prilej foarte bun ca acesti romani sa isi exprime opinia prin acordarea votului la aceste alegeri locale. Doar ca nu au mai parut prea interesati de soarta orasului din care fac parte si probabil asteapta cel mai mic conflict ca sa fie invitati din nou in strada, unde prind curaj si au de spus multe. Doar cand trebuie si unde trebuie nu au nimic de spus, adica atunci cand ofera puterea de dicizie unei persoane sau unui grup de oameni.

De ce aleg, unii, totusi sa para total dezinteresati ca mai apoi sa vina si sa nu faca altceva decat sa se planga sau sa injure conducatorii alesi (de cei care au iesit la vot si care si-au exprimat opinia) si sa critice absolut orice ?

Acest moment electoral era unul prielnic pentru a sanctiona un personaj, un partid sau ce dorea fiecare sa sanctioneze, din modul in care a fost condus orasul din care faceti parte. Si totusi multi au ales sa intoarca capul si sa nu la pese de viitorul lor, al nostru sau chiar al copiilor lor.

Prezenta noastra, cat mai mare, la alegerile din 05 iunie ar fi constituit un prim factor de responsabilizare a celor pe care ii punem in fruntea orasului si acelora pe care ii inzestram cu putere de decizie.

Dragi tineri, viitorul se cladeste cu ajutorul fiecaruia dintre noi si nu cu ignoranta si indiferenta. Lipsa masiva a tinerilor de la acest vot pentru alegerile locale nu reprezinta un indiciu ca suntem pregatiti sa ne implicam activ in viata comunitatii.

3 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *