Probleme stergatoare VW Golf Plus. Ansamblu rupt

Probleme cu stergatoarele, nu fac cursa completa sau nu revin la locul lor?

Posibil ca aceasta cauza sa fie la mai toate modelele de masini, dar eu am intampinat problema la un VW Golf Plus, deci am sa ma rezum doar la acest model de masina.

Problema a fost ca ansamblul stergatoarelor s-a rupt (pe partea dreapta), din cauza griparii, asadar la mine solutia a fost sa schimb ansamblul complet. Motorasul era inca functional, am schimbat doar ansamblul.

Din ce am cautat si gasit pe diverse forumuri, cele mai multe probleme la stergatoare (dupa ce a fost demontat ansamblul) apar dupa ce s-au desfacut pentru curatare, ungere sau alte operatiuni. Aceste probleme apar in momentul in care se desface ansamblul de pe motoras.

Problemele apar pentru ca in momentul in care se desface motorasul, axul acestuia este intr-o pozitie care se schimba in momentul in care montam motorasul inapoi pe ansamblu. Se schimba, pentru ca in momentul in care desfaci motoraul se misca prinderea din axul motorasului.


Solutia este sa desfaceti ansamblul intr-o pozitie pe care este usor sa o mentineti si la montarea ansamblului dupa curatare, ungere, etc.

Exact problema asta am intampinat-o eu, l-am desfacut intr-o pozitie si l-am montat in alta. Ce s-a intamplat? Stergatoarele mergeau una peste alta, stergatoarea in cauza nu facea cursa completa, deci ceva nu era bine.
Nestiind care era exact pozitia corecta, am luat-o „orbeste”:

  • am desfacut piulita de la motoras, cea care prinde motorasul de ansamblu
  • am schimbat axul motorasului prin miscarea manuala a ansamblului
  • am montat tija pe motoras in aceeasi pozitie in care a fost desfacuta (dar axul motorasului a fost schimbat)

Si am repetat procesul pana am „nimerit” pozitia corecta a axul in motoras si stergatoarele au ajuns in pozitia corecta.

Verificarea am facut-o montand doar ansamblul si motorasul pe masina, stranse prinderile si fara stergatoare. Se verifica cursa/unghiul de miscare al ansamlului.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *