Problema caldura VW GOLF 5 PLUS pe partea dreapta

Problema caldura VW GOLF 5 PLUS: s-a lovit cineva de problema caldurii la VW Golf 5 Plus sau VW Golf 5?

Nu stiu daca are importanta sau nu, dar e motor 1.9 TDI, 77kw, din 2006.

probleme caldura vw golf 5

La mine sunt probleme cu caldura, in sensul ca pe partea dreapta nu imi baga caldura aproape deloc, ci mai degraba aer de afara. Am fost pana acum la trei service-uri si s-au facut urmatoarele operatiuni:

  • Primul mi-a facut o curatare a sistemului de racire si a zis ca cel mai probabil este de la vreo clapeta, pentru ca erori nu au aparut pe tester. De asemenea dupa ce a curatat radiatorul a zis ca de acolo nu mai poate sa fie, deci am exclus radiatorul din cauzele problemei.
  • La cel de-al doilea am schimbat antigelul si termostatul (se si incalzea destul de greu motorul – in 6 km nici nu ajungea la 90 grade apa, ba chiar 50-60 maxim). Si aici a verificat sistemul pe tester si nu a gasit nicio eroare. Mai mult, aici mi-a si desfacut bordul si din exterior se vedeau clapetele ca isi faceau cursa normal.
  • La al doilea dupa ce am schimbat termostatul, antigelul, a verificat clapetele a zis ca singura solutie ar mai fi schimbarea radiatorului. Asadar la un al treilea am schimbat radiatorul, cu unul nou.

Diferenta de temperatura intre partea soferului si partea pasagerului a ajuns si la 20 grade, cand motorul a fost incalzit aproape de 90 grade. Pe stanga aveam 43 grade, iar pe dreapta aveam 21-23 grade.

Mi-a atras atentia cel de-al doilea mecanic ca in momentul in care se porneste sistemul de aerisire se aud niste „tacaituri”, vreo 7-8 la numar si ca ar putea sa fie motorasul pe duca, sau din cauza lui oricum. Parerea unui prieten de la reprezentanta VW a fost ca a existat dintotdeauna acest tacait la VW Golf 5 si ca nu are sens sa imi fac griji pentru motoras atata timp cat baga aer. Sfatul prietenului de la reprezentanta a fost sa imi duc masina la cineva sa imi verifice clapetele mai din bord sa nu fie vreuna blocata, ca nu sunt doar clapetele care se vad mai din exterior.

Aer se simte ca vine pe ambele parti, chiar bine, doar ca pe dreapta vine aer foarte domol, chiar daca temperatura este setata pe maxim. Am uitat sa mentionez ca dupa ce am schimbat termostatul vine caldura chiar bine pe partea stanga, dupa maxim 1 km. Inainte de a schimba termostatul nu primeam caldura decat dupa vreo 5-6 km.

Inainte de a face si acea curatare a sistemului de racire caldura era foarte putina si pe partea soferului, aproape insesizabila.

Asadar, ramane cel mai probabil sa imi desfaca bordul si sa verifice clapetele daca fac cursa completa si nu sunt blocate.

O sa revin cu raspunsul la problema dupa ce ii voi da de cap.

S-a mai lovit cineva de problema caldurii la VW Golf?
Daca da, cum ati rezolvat?

7 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *