Castigare proces ridicare masina. Si tu poti castiga !

proces ridicare masina

AFLA CUM POTI CASTIGA PROCESUL DE RIDICARE A AUTOTURISMULUI. CASTIGARE PROCES RIDICARE MASINA, DESTUL DE SIMPLU.

Toata povestea cu ridicatul masinii a inceput in Ianuarie 2012 si a durat pana in Decembrie 2014. Nu voi detalia toata povestea, dar nu voi omite ce s-a depus la dosar si cum am pierdut/castigat pe parcurs.

Asadar, intr-o dimineata am ramas fara masina parcata pe trotuar, in fata la Registrul Comertului din Sibiu. Nu am gasit in locul masinii un marcaj ca masina a fost ridicata… pur si simplu nu a mai fost acolo. Am banuit ca s-ar putea sa fi trecut cei de la ridicari, motiv pentru care m-am asigurat ca este depozitata la ei, inainte de a merge sa o recuerez. Mentionez ca era aproape un metru intre masina si gardul caselor, iar circulatia pietonala nu era ingradita in niciun fel.

Dupa recuperarea masinii am contestat procesul verbal de contraventie si a inceput procesul cu SC PIETE SA Sibiu. La judecata pe fond am folosit toate argumentele din lege pentru a atrage nulitatea procesului verbal, de la datele agentului, semnatura lui, semnatura martorilor, calitatea lui de a constata… nimic nu a tinut. Pana in momentul in care mi-a fost ridicata masina, societatea care se ocupa de ridicari in Sibiu, SC PIETE SA, si-a imbunatatit pe toate planurile aceste actiuni astfel incat nu se putea ataca nicio decizie pentru ca erau acoperiti prin HCL (hotarari ale consiliului local) si imputerniciri ale primarului atunci in functie, Klaus Iohannis.

Pe fond singura mentiune care a contat decisiv, si pe baza careia am castigat in prima faza la judecatorie, a fost durata filumuletului in care era ridicat autoturismul. Toata actiunea a durat sub trei minute, ceea ce insemna ca nu era dovedita stationarea (peste cinci minute), deci ca atare autoturismului nu a fost ridicat legal.
Aceasta a fost si motivarea instantei in prima faza cu care am castigat in fata SC PIETE SIBIU SA.

S-a facut recurs la prima sentinta de la judecatorie,  s-a aprobat recursul si s-a mutat procesul la Tribunalul Sibiu. Pe durata recursului firma de ridicari auto, prin juristii ei, a adus in discutie imaginile care au fost efectuate la fata locului in momentul ridicarii autoturismului. Au adus in discutie acele imagini pentru a demonstra, cu data si ora imaginilor, ca perioada de stationare a fost mai mare de cinci minute si astfel era demonstrata stationarea, ceea ce ducea implicit la ridicarea autoturismului si astfel se incheia procesul in defavoarea mea. Data si ora imaginilortrebuia consultata de catre instanta in felul urmator: sectiunea properties a fisierului (click dreapta -> properties), nu era amprentata data si ora pe fiecare imagine. In a doua faza au castigat cei de la PIETE SA.

Am depus recurs la aceasta sentinta si mi s-a aprobat, ceea ce insemna ca trebuia sa conving (probabil pentru ultima data) judecatorul ca eu am dreptate. Asadar, singurul argument cu care mai aveam vreo sansa era sa elimin acele imagini din randul probelor. Mai pe scurt, daca eliminam pozele nu se mai putea face dovada stationarii. Asadar, fiind si domeniul IT, am demonstrat ca data si ora acelor poze nu poate sa fie admisa ca si proba pentru ca fie se putea schimba din aparatul foto, care nu era omologat, fie se putea schimba pe calculator dupa ce imaginile au fost scoase de pe aparat. Am demonstrat simplu cum o imagine din prezent am mutat-o in din viitor, in ce priveste data si ora, astfel ca imaginile nu mai reprezentau o proba asa solida si ramaneam cu singura proba, incontestabila, filmulteul.

Finalul procesului mi-a adus mie castig de cauza pe motivul ca cei de la ridicari Sibiu nu au putut sa faca dovada stationarii si astfel masura complementara de ridicare, transport si depozitare nu a fost legala. Am primit banii acestei masuri complementare, in valoare de 500 lei, dar a ramas sa platesc amenda de 100 lei.

Pe scurt, am castigat procesul cu firma de ridicari autoturisme din Sibiu pentru simplul fapt ca filmulteul lor era de sub cinci minute, iar imaginile de la fata locului nu au fost probe destul de solide, mai ales ca am demonstrat ca se putea schimba data si ora. Altfel, nu am castigat la niciun punct din lege, niciun alineat.

Probabil va ganditi ca nu merita pentru acei 500 lei sa va legati la cap cu un proces, timp pierdut… Asa e, nu merita, dar daca ai putin timp si esti interesat de cum se abordeaza legea aproape ca devine interesant. Procesul se poate face doar prin trimiterea de inscrisuri, fara a te prezenta in sala de judecata.

Succes daca aveti nevoie.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *