Avantajele unui program de facturare integrat cu e-Factura

e-Factura a devenit obligatorie incepand cu 01 Ianuarie 2024 si in relatiile comerciale B2B. Incepand cu obligativitatea transmiterii documentelor in e-Factura, facturarea traditionala prin scrisul facturilor de mana sau in aplicatii precum Excel, Word nu mai aduce niciun beneficiu companiilor. Aceste metode de emitere a facturile vor creste doar timpul de emitere pentru ca, suplimentar, mai trebuie generat si fisierul xml care urmeaza a fi transmis in SPV.

Transmiterea facturilor in e-Factura aduce o serie de alte actiuni care trebuiesc parcurse pana in momentul in care factura se considera transmisa catre client.

 1. Se emite factura fiscala
 2. Trebuie generat fisierul xml aferent facturii fiscale
 3. Fisierul xml trebuie transmis in e-Factura si se primeste un index de incarcare
 4. Daca ANAF a prelucrat fisierul fara erori, se primeste un id de descarcare. In cazul in care au aparut erori, trebuiesc remediate si reluat procesul de transmitere.
 5. Se descarca arhiva zip care contine fisierul transmis initial si un fisier cu semnatura digitala.
 6. Facturile de la furnizori vor veni doar in SPV. Formatul in care se primesc (xml) nu este unul usor de citit de catre oricine, asadar trebuie facuta o conversie intr-un format de tip PDF.
 7. Comunicarea intre emitent si client se va face prin SPV.

Toti acesti pasi sunt executati cu un timp aditional intre ei. Intre pasi pot exista diferente de minute, ore sau chiar zile. Pentru companii asta inseamna ca SPV-ul se transforma intr-un tool de forma email-ului, necesitand mult timp pentru a verifica starea facturilor.

Un program de facturare integrat cu e-Factura vine in intampinarea companiilor, indiferent de marimea lor, cu automatizarea acestor actiuni. Toate aceste actiuni se petrec intr-un singur cont, nu va mai exista tool de emitere pdf, tool de generare, urmarirea SPV-ului in mod regulat, verificarea statusului, preluarea facturilor de la furnizori.

Programul de facturare QInvoices se ocupa de toti acesti pasi, in contul de client si astfel nu exista timpi pierduti pentru companii. QInvoices este un program de facturare integrat complet cu e-Factura si ofera companiilor posibilitatea de a emite facturile intr-un sistem centralizat, transmiterea facturilor cu un singur click sau automat direct in SPV.

 • Genereaza facturile intr-un sistem centralizat
 • Access 24/7 de oriunde
 • Generare facturi in format e-Factura (tip fisier .xml)
 • Transmitere facturi printr-un singur click sau automat catre e-Factura
 • Afisare status e-Factura (scaneaza SPV-ul si citeste starea facturilor) sau a erorilor primite de la ANAF
 • Descarcare arhiva zip
 • Conversie e-Factura din format XML in format PDF
 • Importa din SPV, facturile primite de la furnizori.
 • Gestioneaza comunicarea prin e-Factura intre emitent si client

e-Factura nu trebuie sa ocupe mai mult timp decat este necesar, alege o solutie automatizata pentru tine si afacerea ta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *