Cozi infernale la taxa de colectare deseuri

Cozi la taxa de colectare deseuri
Cozi la taxa de colectare deseuri

Se apropie ultima zi de plata pentru taxa de colectare deseuri 15.12.2016, deci incepe haosul

Din acest an, taxa pentru colectarea deseurilor nu se mai plateste ca si pana acum la asociatiile de locatari sau unde se plateau taxele pana acum, ci se plateste direct la primarie ca si impozitul pe locuinta. Primaria trebuie sa emita o decizie de impunere conform declaratie care a fost depusa, cu numarul de persoane pe fiecare locuinta.

Marea majoritate a utilizatorilor au primit aceasta decizie de impunere cu cateva zile inainte de termenul limita. De aici si pana la termenul limita avem doar cozi interminabile la ghiseele primariei unde se colecteaza aceste taxe.

Pentru cei care nu au timp de stat la cozi exista si varianta de plata online a taxelor si impozitelor, dar e mai complicat de folosit. Pentru access la acest serviciu de plata online, fiecare utilizator trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul primariei (cel putin asa este in Sibiu), iar mai apoi sa isi ridice parola de la ghiseul primariei. Abia de acum se pot face plati online catre administratia locala.

Simplu, nu? Oare ce se intampla daca pierzi parola? Faci un reset password de la ghiseul primariei?

In Sibiu, se sta la plata acestei taxe chiar si cate 3-4 ore. Imaginati-va o camera de 15-20 mp plina cu oameni si doar doua ghisee unde se colecteaza taxa pentru deseuri.

O alta problema aparuta la multe persoane din aceste cozi a fost ca respectiva cerere de inregistrare a numarului de persoane dintr-un imobil nu s-a „inregistrat”. Adica oamenii au completat-o, au depus-o la primarie, iar dupa 3 ore de stat la coada au aflat ca trebuie sa mearga sa depuna cererea din nou pentru ca nu apare in sistem.

Credeti ca administratiile locale au fost pregatite pentru aceste schimbari de incasare a taxei pe deseuri?

La cozi inainte !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *