Sportul intareste caracterul. Sportul, carburant pentru creier

sportul intareste caracterul

Activitatea fizica stimuleaza activitatea cerebrala. Sportul intareste caracterul

Sportul este carburant/medicament nu doar pentru creier, sportul intareste caracterul, sportul ne ofera sanatate, sportul ne ofera o stare de bine.

Prin sport intarim musculatura, intarim oasele, stimulam tot organismul, adica avem o contributie directa asupra sanatatii. In cazul unei persoane care obisnuieste sa faca sport, creierul este mult mai bine pus in miscare decat la o persoana care nu face sport deloc.

Sportul impreuna cu o dieta sanatoasa elibereaza hormonul fericirii, serotonina. O activitate sportiva mai intensa ajuta la circulatia corecta a sangelui, intarirea sistemului imunitar si stimuleaza activitatea cerebrala.

Sportul aduce o contributie chiar si in partidele de sex, astfel ca o partida de sex este mult mai intensa la persoanele care practica sportul regulat, decat la persoanele sedentare.

Este demonstrat ca o persoana sedentara este afectata de insomnii, stari de depresie, lipsa de concentrare, lipsa de idei. Sportul ajuta la imbunatatirea sau eliminarea acestor efecte. O persoana care face sport regulat nu are probleme cu somnul, se concentreaza mai usor, gandesti mai bine, are idei bune, este mai sanatos, este mai fericit.

Sistemul imunitar este intarit si el la persoanele care fac sport, pentru ca vitaminele si mineralele sunt fixate in oase si organism mai usor.

Sportul nu este doar un sport pentru corp, iar cititul pentru cap.

Mintea si corpul sunt strans legate, iar prin grija de corpul nostru avem grija si de mintea noastra.

Asadar, sportul ne poate ajuta sa avem o viata mai fericita, o viata mai buna si sa fim mai sanatosi.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *