Dezumidificator pentru apartament

Ce este un dezumidificator

Un dezumidificator este un aparat care reduce umezeala excesiva din locuita dumneavoastra. Umezeala excesiva se poate afla in aer sau in elementele locuintei (pereti).

Dezumidificatorul trebuie ales in functie de umiditatea din locuinta sau din spatiul unde se doreste reducerea umiditatii.

dezumidificator casnic

 

Cum functioneaza un dezumidificator

Aerul umed este absorbit de catre aparat cu ajutorul ventilatorului integrat in acesta, apoi este trecut peste o suprafata racita unde se produce condensul. Umiditatea ingheata pe elementele foarte reci ale aparatului iar aerul uscat este eliberat in incapere cu aprox. 1-2 mai cald decat cel absorbit. Apa inghetata se solecteaza in recipientul special al dezumidificatorului, prin dezghetarea acesteia.

Fiecare dezumidificator este prevazut cu un plutitor in recipientul de colectare a apei, astfel incat aparatul se va opri automat la umplerea vasului de colectare.

 

Reducerea umiditatii intr-un spatiu se face cu usile si geamurile inchise.

Un dezumidificator casnic nu este recomandat a se folosii in conditii de santier.

Pentru cei care detin locuinte nou construite si nu doresc sa investeasca intr-un dezumidificator, exista si varianta inchirierii unuia pe durata a cateva zile. Un dezumidificat bun porneste de la un pret de 600-700 lei si poate sa creasca in functie de putere, spatiu acoperit, recipientul de colectare, tehnologie, etc. Pretul de inchiriere a unui dezumidificator este de aproximativ 20-30 lei/zi.

Dezumidificatorul trebuie sa:

  • fie mobil, sa il putem deplasa in locuinta
  • aiba rezervorul de colectare a apei cat mai mare
  • poate fi racordat direct la o scurgere din locuinta (nu se va mai folosi rezervorul colector, ci se va scurge apa direct la canalizare)
  • fie suficient de puternic pentru camerele noastre
  • oprire automata daca se umple rezervorul colector
  • control automat sau cu timer; mentin automat nivelul de umiditate din camera la o valoare setata; pornesc si se opresc singure cand ajung la aceasta valoare
  • ajustarea treptei de putere; este importat sa ii putem seta noi treapta de putere (de obicei au cam 3 viteze)
  • aiba un filtru de purificare a aerului care se reintoarce in incapere

Dezumidificatoare casnice:

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *