Convector vs aeroterma

Convector  sau aeroterma ?

Sezonul rece a venit si cautam sa ne incalzim locuintele cat mai bine si mai ieftin posibil. Daca nu avem o sursa de caldura permanenta (boiler, centrala de apartament) putem sa apelam la un convector electric, o aeroterma sau un radiator electric. Fiecare categorie de produs vine cu avantaje si dezavantaje, dar depinde pentru ce o folosim, ce suprafata vrem sa incalzeasca, etc.

In mare parte convectorul si aeroterma sunt cam acelasi lucru, doar ca fiecare are alt mod de a retrimite aerul in camera.

Aeroterma

aeroterma

Aeroterma foloseste o rezistenta electrica pentru a incalzi aerul, pe care il sufla apoi in incapere, cu ajutorul unui ventilator. Sunt pretabile daca nu le folosesti pe o perioada lunga de timp, pentru ca sunt destul de zgomotoase si aerul care este suflat pe tine poate sa fie deranjant.

Un alt dezavantaj este ca aerotermele de pardoseala ridica praful de pe jos sau imprastie hartiile daca o folosesti intr-un birou.

Noaptea este destul de galagioasa pentru a fi folosita, asadar nu este foarte recomandata o aeroterma pentru folosinta de lunga durata.

Avantaje aeroterma: ieftine, incalzesc rapid, mobile
Dezavantaje aeroterma: galagioase, ridica praful, efec de vant in camera

Lista aeroterme

Convector de podea

convector-podea

Principiul de functionare al convectoarelor este urmatorul: aerul rece intra in aeroterma, este incalzit de o rezistenta, dupa care se ridica singur spre tavan. Sunt destul de usoare asa ca pot fi montate cam oriunde, chiar si pe pereti. Unele convectoare detin si un ventilator incorporat pentru a retrimite uniform caldura degajata.

Atentie sa nu acoperiti gura prin care aerul cald se ridica spre tavan, pentru ca atunci nu veti mai primi caldura in camera. In ce priveste consumul, depinde de convector, dar majoritatea au cam 2-3 trepte de folosire in functie si de puterea lor.

Avantaje convector:  silentios, mobil, nu ridica praful, ieftin, incalzeste repede
Dezavantaje convector: nu se poate usca nimic pe el

Lista convectoare de podea

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *