Localitatea Valea Plopului are 28 de biserici, dar nu are apa curenta sau canalizare

Satul Valea Plopului din judetul Prahova are 28 de biserici, dar nu are apa curenta sau canalizare. Biserici se regasesc peste tot in sat: scoala, gradinita, dealuri, vai.

localitatea valea plopului are 28 biserici

Fiecare lacas de cult a fost ridicat de acelasi preot al satului. Motivul acestuia de a construi un numar atat de mare de biserici este ca oamenii sunt batrani si este foarte greu ca acestia sa se deplaseze daca bisericile sunt departe de ei. Astfel oamenii satului fac aproximativ un minut pana la biserica unde se tine slujba.

In ciuda a 28 biserici, preotul satului inca mai doreste sa construiasca, desi satul nu beneficiaza de apa curenta sau canalizare. Satenii nemultumiti de aceste actiuni sunt putin si evita sa isi spuna ofurile public pe motiv ca preotul este darnic cu satenii.

Oare cele 28 de biserici sunt suficiente pentru 900 de enoriasi? Cel mai probabil nu, pentru ca mai exista in constructie si a 29-a biserica.

Parerile oamenilor sunt destul de impartite, unii spunand ca asa a vrut Dumnezeu, altii ca e treaba parintelui si el stie ce face, altii ca e bine ca sunt atatea biserici ca ii protejeaza de rele, altii ca mai bine se construia un drum, altii ca mai bine se instala apa curenta si canalizare. Parerile oamenilor sunt destul de variate, dar acum ca totusi realitatea confirma cele 28 de biserici, ce se mai poate face?

Daca nu ar fi de ras ar fi chiar de plans !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *