Google, Intel, Qualcomm si ARM au oprit colaborarea cu chinezii

ARM a notificat Huawei ca vor inceta sa mai ofere suport

Dupa ce Google, Intel si Qualcomm au oprit colaborarea cu chinezii de la Huawei, a venit si randul ARM sa opreasca colaborarea cu Huawei.

ARM a notificat Huawei ca vor inceta sa mai ofere suport, soft si actualizari. De asemenea cei de la ARM vor inceta sa mai participe la discutii tehnice cu cei de la Huawei si companiile grupului chinez.

Fundatia procesoarelor HiSilicon Kirin are la baza arhitectura ARM, iar aceasta incheiere a colaborarii are efecte negative pentru Huawei. In acest moment Huawei nu poate produce telefoane fara arhitectura ARM.

Desi Google a suspendat relatiile cu Huawei, acestia vor putea continua sa produca telefoane in China, mai ales ca serviciile Google in China nu sunt preinstalate. Mai mult, Huawei a anuntat ca pana la sfarsitul anului 2019 va avea o alternativa la sistemul de operare Android.

Totusi, continuitatea produselor oferite de Huawei depinde de arhitectura ARM, dat fiind faptul ca fara ARM Huawei nu is va mai putea produce telefoanele si restul produselor.

SUA au interzis Huawei sa mai cumpere bunuri americane, punand in dificultate relatiile Huawei cu Google, care ofera sistemul de operare Android, precum si parteneri hardware cum este ARM.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *